Tilbake til alle arrangementer

Åpning av Bærekraftuka 2024 - en webinarserie

Næringshagene i Norge ønsker deg hjertelig velkommen til Bærekraftsuka  23.-27.september 2024!

Bærekraftsuka byr på en uke fylt med kompetanseheving, inspirasjon og verktøy for å fremme positiv endring.


MANDAG

23 september | 10:00 - 10:05

Åpning av Bærekraftsuka 2024

Styreleder av Næringshagene i Norge, Anne Kristin Helgeland, åpner Bærekraftsuka 2024! Denne uka er en unik mulighet for bedrifter, og organisasjoner over hele landet til å samles og utforske bærekraftige løsninger og innovasjoner. Åpningen markerer starten på en uke fylt med inspirerende foredrag, workshops og nettverksmuligheter som skal styrke grønn vekst og fremme bærekraft i norske næringsliv.

23 september | 10:05 - 10:35

Næringslivets rolle i det grønne skiftet

Administrerende direktør i Skift, Bjørn Kjærand Haugland forteller om næringslivets rolle i det grønne skiftet. Hvor langt har vi kommet? Hvordan kan vi bidra til en raskere omstilling? Hvilke forretningsmuligheter kan den grønne omstillingen gi? "Skift er et næringslivsdrevet klimainitiativ. Deres overordnede mål er å øke farten i det grønne skiftet"

23 september | 10.35 - 11:00

Hvordan kan næringslivet bidra til å motvirke nedbygging av natur og bremse naturkrisen?

Generalsekretær i WWF (Verdens Naturfond), Karoline Andaur gir oss innsikt i hvordan næringslivet kan bidra til å motvirke nedbygging av natur og bremse naturkrisen. Hun forteller mer om hvordan jobber bedrifter i dag, og hvordan bedrifter bør forberede seg på å jobbe med natur fremover.

23 september | 11:05 - 12:00

Offentlige innkjøp som pådriver for grønn omstilling

Bjørn Johannes Kummeneje og Helga N. Burheim fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) vil i sitt innlegg gi en oversikt over den nye forskriften til offentlige anskaffelser, som krever at kommuner og andre offentlige virksomheter vektlegger miljø minst 30% i sine innkjøp.

TIRSDAG

24 september | 10:00 - 10:30

Sirkulær økonomi for norske SMBer: muligheter og veien til suksess

Cathrine Barth fra Nordic Circular Hotspot / Natural State gir oss et innledende innlegg om sirkulærøkonomi.

24 september | 10:30 - 11:00

Fra søppel til shopping

Ingrid Staveland Reppe forteller oss mer om ReSirkula. Resirkula er Sirkulas satsing på ombruk, avfallsreduksjon og sirkulær økonomi.  Lokomotivet i denne satsingen er gjenbrukskjøpesenteret i kretsløpsparken ved Hamar. På senteret selges ombruksvarene som kommer inn på gjenvinningsstasjonen.

24 september | 11:00 - 11:30

Ombruk i praksis og gründerreisen

Peter Totland tar oss med på reisen med å bygge opp et selskap som skal endre holdning og forretningsmodell hos BAE-næringen. Hvordan kan vi lage insentiver gode nok til at næringen snur om og ser på avfall som en verdi? Han vil fortelle om hvordan Sirken har etablert norges første selvbetjente ombrukssentraler rundt om i landet.

24 september | 13:00 - 13:30

Stor avfallsfraksjon – viktig råvare for Norsk Massivtre

Arild Øvergaard, daglig leder i Norsk Massivtre forteller om deres samarbeid med Valdres Kommunale Renovasjon. Hvorfor er gammelt trevirke så viktig for dem? Trevirke er en av de største avfallsfraksjonene til VKR, og den viktigste råvaren for Norsk Massivtre. Her ble det en vinn-vinn situasjon

ONSDAG

25 september | 10:00 - 10:30

Attraktive industriparker

Line Snøfugl Storvik, Prosjektdirektør i SIVA, vil fortelle hvordan Siva jobber for at industriparker skal bli attraktive og være viktige motorer for bærekraftig industriell verdiskaping og produksjon. Hun vil også fortelle om hvordan Siva jobber med sirkulær grønn industriutvikling og industrielle symbioser, blant annet gjennom det pågående landsdekkende "Missions"-arbeidet i samarbeid med fylkeskommunene, Innovasjon Norge og Forkningsrådet.

25 september | 10:30 - 11:00

CIRC-prosjektet

Onsdagen vier vi til industrielle symbioser, og vi har derfor invitert Stine Skagestad, leder for sirkulær omstilling i Eyde-klyngen og prosjektleder for CIRC, til å fortelle mer om CIRC (Collaborative Industry Resource Catalyst) prosjektet i Agder.

25 september | 11:00 - 11:30

Sirkulær industripark – gjenbruk av energi, vann og materialer

Haakon Skar, Klyngeleder i Thams-klyngen forteller mer om den industrielle symbiosen i Orkanger.

25 september | 11:30 - 12:00

Circular Boost – EU finansiert sirkulærprosjekt

Oppdag det EU-finansierte prosjektet Circular Boost, hvor GAIA Vesterålen leder an i utviklingen av sirkulære byggeteknologier. Prosjektet fokuserer på gjenbruk av betong og materialer med mål om å oppnå 95 % gjenvinningsgrad. Med innovative pilotprosjekter som GaiaVesterålen-museet, et signalbygg laget av resirkulerte containere, demonstrerer prosjektet hvordan bærekraft kan forene miljømessig og økonomisk verdi.

TORSDAG

26 september | 10:00 - 12:00

Miljøledelse og miljøsertifisering: Nøkkelen til fremtidens konkurransekraft for SMBer

I en tid med økende forventninger og krav til bærekraft, står små og mellomstore bedrifter overfor betydelige utfordringer for å opprettholde sin konkurransekraft. Ann-Kristin Ytreberg, administrerende direktør i stiftelsen Miljøfyrtårn, vil i dette webinaret gi en innføring i hvordan miljøledelse kan være en nøkkel til suksess.

26 september | 10:00 - 12:00

Vesentlighetsanalyse og bærekraftsrapportering; Hvordan SMBer kan møte fremtidens krav

Med stadig strengere krav fra EU, blir det viktigere enn noensinne for små og mellomstore bedrifter (SMBer) å jobbe aktivt med bærekraftsrapportering. Seniorrådgiver Øygunn S. Brynildsen i Stiftelsen Miljøfyrtårn vil i dette webinaret forklare hvorfor det er essensielt å starte med en vesentlighetsanalyse, og hvordan dette kan hjelpe bedrifter med å identifisere og fokusere på de mest relevante bærekraftsområdene.

26 september | 10:00 - 12:00

Miljøsertifisering: Erfaringer og resultater fra Sandvold & Velde Supply

Per Sigurd Velde, arbeidende styreleder og en av drivkreftene bak miljø og bærekraftsarbeidet i Sandvold & Velde Supply AS (SVS), vil gi oss innsikt i hvordan en miljøsertifisering har styrket selskapets konkurranseevne og samtidig redusert deres miljøpåvirkning. Vi får et innblikk i hvordan sertifiseringen har påvirket selskapets daglige drift, og hvilke målbare forbedringer de har opplevd underveis.

FREDAG

27 september | 10:00 - 12:00

Utfordringer og muligheter som ligger i å skape et mer inkluderende og rettferdig arbeidsliv

Elisabeth Lie Nilsen, leder for NAV Marked Nord-Rogaland, deler innsikt i de utfordringene og mulighetene som ligger i å skape et mer inkluderende og rettferdig arbeidsliv.  Med over 30 års erfaring fra arbeidsmarkedet, har Elisabeth opparbeidet seg en dyp forståelse for hvordan sosiale strukturer og økonomiske forhold påvirker sysselsettingen.

27 september | 10:00 - 12:00

Sisters in Business – veien til en mer bærekraftig fremtid

Bli med på et inspirerende webinar med Sandra Tollefsen & Farzaneh Aghalo, gründerne bak Sisters in Business. Sisters in Business er en organisasjon som setter bærekraft i sentrum av sin virksomhet. Gjennom å ansette kvinner med innvandrerbakgrunn og skape produkter fra overskuddsmaterialer og gjenbrukte tekstiler, kombinerer de sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft på en unik måte.

27 september | 11:10 - 12:00

Integrering og sosial bærekraft

Bli med når Bonolo Rampomane-Aandahl deler sin reise med "DRØS matbar og kaffebar", en inkluderende møteplass som fremmer integrering og sosial bærekraft. Lær hvordan lokale initiativ kan bidra til et mer mangfoldig og bærekraftig samfunn.

27 september | 12:00 - 12:30

GreenTechSee – teknologidrevet produktutvikling for å adressere små og store bærekraftsmål

Møt non-profit foreningen Green Tech See, en forening bestående av teknologientusiaster som vil bidra til en bærekraftig utvikling! Leder for foreningen Rolf Einar Sæter har over 30 års erfaring fra forretningsutvikling og optimalisering i forholdet mellom prosess, teknologi og menneske.

27 september | 13:00 - 13:30

Folkets Kraftløft – et tiltak mot energifattigdom?

Bli med Tor-Evert Grøndal, prosjektleder for "Folkets Kraftløft" - et initiativ utviklet av Valdres Næringshage i samarbeid med Klimakultur. I dette webinaret vil Tor-Evert dele hvordan personlige erfaringer har formet prosjektet, som har som mål å assistere norske husstander med å redusere energiforbruket. I juni fikk Valdres Næringshage, sammen med Vestre SIldre kommune og Fridtjof

Forrige
Forrige
18. september

Vestlandets viktigste møteplass - DemoDay

Neste
Neste
23. september

Næringslivets rolle i det grønne skiftet